Aangepaste huisregels in het nieuwe seizoen

Nog een weekje slapen en dan gaat het bad alweer open en start het zwemseizoen van 2023! Laat het zonnetje maar komen. Vanaf dit jaar hebben we een aantal nieuwe huisregels. We hebben een nieuwe introductieregeling, worden een rookvrij bad en verbeteren de veiligheid bij zwemmen in koud water.
Neem ze even rustig door.

Veiligheid bij zwemmen in koud water
Bij een watertemperatuur onder de 17 graden wordt het, met ingang van dit zwemseizoen, verplicht een safeswimmer zwemboei te gebruiken. Deze hebben we op het bad liggen en hoef je dus niet zelf aan te schaffen. Zo kunnen we onze zwemmers goed in het oog houden en verkleinen we risico op vervelende situaties. Ook is het aan te bevelen een wetsuit en badmuts te dragen, maar deze stellen we niet verplicht. 

Verruimde introductieregeling
In plaats van 5x mag je vanaf nu 10x per seizoen een introducé meenemen à €5 per persoon, per keer. Let op, er geldt een maximum van 5 introducé(e)s tegelijk en introduceren mag niet in het weekend of op feestdagen. Lees er alles over op deze pagina.

Het Baksche Ven, een rookvrij bad
Het Baksche Ven is een rookvrije vereniging. Door een rookvrij bad te creëren, maken we roken (inclusief vapen) minder normaal en minder aantrekkelijk voor kinderen. Hierdoor wordt niet alleen het schadelijke meeroken voorkomen, ook hebben we minder last van afval door sigarettenpeuken en -pakjes op het terrein. Zo kunnen we samen toewerken naar een rookvrije generatie en een schoner bad.