Hoe zorgen we voor een veilig Baksche Ven?

Het Baksche Ven gaat op maandag 18 mei open, maar wel met enkele beperkingen om alle leden van de vereniging een veilig verblijf te garanderen. Met name de maatregel om voldoende afstand te bewaren heeft gevolgen voor de capaciteit van het bad, waardoor je als lid niet onbeperkt op alle tijden binnen kunt komen. Het bestuur en de beheerders vragen begrip hiervoor en roepen op om deze beperkingen te respecteren.

  1. De dag wordt in drie tijdsblokken verdeeld (ochtend-, middag- en avond). Je moet een keuze maken in welk tijdsblok je komt. Bij de overgang naar een volgend tijdsblok dient iedereen te vertrekken om ruimte te maken voor een volgende groep leden.
  2. Voor de middag- en avondblokken is het mogelijk en wordt geadviseerd een plaats te reserveren. In de ochtend is dit niet nodig, omdat gedurende dit tijdsblok er normaal gezien voldoende capaciteit is. Je mag per dag maar voor één tijdsblok reserveren. Hoe je kunt reserveren lees je hier.
  3. Iedereen krijgt na het inchecken een geplastificeerde kaart mee die bij het verlaten van het bad weer ingeleverd moet worden. Hiermee houden we zicht op het aantal aanwezige leden.
  4. Het betegelde deel van het bad is in twee zones verdeeld omdat veel leden – zeker in deze tijd – graag rustig en veilig op Het Baksche Ven willen verblijven. Tussen de kantine en het kinderstand is het terras niet toegankelijk voor leden jonger dan 18 jaar (uitgezonderd de kleine kinderen die onder begeleiding van hun ouders naar het kleine strand gaan). Het is ook niet toegestaan om hier met meer dan twee leden binnen een afstand van 1,5 meter bij elkaar te zitten. Tussen de kantine en het grote strand is het terras open voor alle leden en daar is het voor leden uit één gezin toegestaan om met meerdere personen bij elkaar te zitten. 
  5. Introducé(e)s worden voorlopig niet toegelaten.
  6. Er zijn looppaden gecreëerd om veilig van en naar de stranden te lopen. Hierdoor is het op bepaalde plaatsen niet toegestaan om stoelen neer te zetten. 
  7. De kantine is tot 1 juni gesloten. Betalingen voor stoelenkaarten kunnen alleen met een bankpas betaald worden, dus niet contant.
  8. Douches zijn gesloten, toiletten zijn wel beschikbaar maar leden wordt gevraagd hier zo weinig mogelijk gebruik van te maken. Materiaal om de toiletten schoon te maken is beschikbaar.

We vertrouwen erop dat we met deze maatregelen een mooi en veilig seizoen tegemoet gaan.

Veel gestelde vragen over de opening en Corona lees je hier.