Hoe zorgen we voor een veilig Baksche Ven?

Het Baksche Ven is sinds maandag 18 mei open, maar wel met enkele beperkingen om alle leden van de vereniging een veilig verblijf te garanderen. Met name de maatregel om voldoende afstand te bewaren heeft gevolgen voor de capaciteit van het bad, waardoor je als lid niet onbeperkt op alle tijden binnen kunt komen. Het bestuur en de beheerders vragen begrip hiervoor en roepen op om deze beperkingen te respecteren.

  1. De dag wordt in drie tijdsblokken verdeeld (ochtend-, middag- en avond). Je moet een keuze maken in welk tijdsblok je komt. Bij de overgang naar een volgend tijdsblok dient iedereen te vertrekken om ruimte te maken voor een volgende groep leden. De mogelijkheid om een plaats te reserveren wordt als een service aangeboden, maar is steeds minder noodzakelijk. Het bad is naar verwachting alleen op mooie en warme weekenddagen vol.
  2. Voor de ochtend-, middag- en avondblokken is het mogelijk en wordt geadviseerd een plaats te reserveren. In de ochtend is dit niet nodig, omdat gedurende dit tijdsblok er normaal gezien voldoende capaciteit is. Je mag per dag maar voor één tijdsblok reserveren. Hoe je kunt reserveren lees je hier.
  3. Iedereen krijgt na het inchecken een geplastificeerde kaart mee die bij het verlaten van het bad weer ingeleverd moet worden. Hiermee houden we zicht op het aantal aanwezige leden.
  4. Introducé(e)s worden vanaf 15-9-2020 weer toegelaten. Lees hier meer over de afspraken hierover.
  5. Er zijn looppaden gecreëerd om veilig van en naar de stranden te lopen. Hierdoor is het op bepaalde plaatsen niet toegestaan om stoelen neer te zetten. 
  6. De kantine is vanaf 2 juni open. Betalingen voor stoelenkaarten kunnen alleen met een bankpas betaald worden, dus niet contant.
  7. Douches zijn met ingang van 15 juni weer geopend. Ook toiletten zijn beschikbaar, maar leden wordt gevraagd hier zo weinig mogelijk gebruik van te maken. Materiaal om de toiletten schoon te maken is beschikbaar.

Veel gestelde vragen over de maatregelen rondom Corona lees je hier.