Veel gestelde vragen Corona

Waarom mag je alleen maar zwemmen en niet aan de waterkant zitten?

Wij worden aangemerkt als sportaccommodatie, dat is ons geluk, daardoor mogen we in ieder geval open om te zwemmen. Zwemmen en dan het bad weer verlaten, net als bij andere sportverenigingen. Waren wij aangemerkt als recreatiegebied dan hadden wij  volgens de regels van het RIVM niet open gemogen. Op de Beekse Bergen kun je ook zwemmen, maar die wordt aangemerkt als recreatie en mag dus niet open. Wij hebben intensief contact gehad met het crisisteam en we zijn blij als vereniging dat we onder voorwaarden open mogen.

De verwachting is dat dit minstens tot 11 mei zo zal gelden.

Waarom krijgt iedereen een kaart bij de toegang van het bad?
Uit gezondheidsoverwegingen geldt nu een maximum aantal leden dat tegelijkertijd op het bad aanwezig mag zijn. Om te kunnen bepalen hoeveel leden dat zijn, krijg je na het inchecken een kaart uitgereikt. Die lever je in bij het verlaten van het bad. Daarmee kunnen we bepalen hoeveel leden er op ieder moment aanwezig zijn.

Hoe wordt het maximale aantal leden bepaald?
Op basis van de ervaringen van 2020 laten de beheerders een maximum aantal leden per tijdsblok toe.

Waarom is voor drie tijdsblokken gekozen?
De tijdsblokken zijn van de opening tot 12.30 uur, van 13.00 tot 16.30 uur en van 17.00 uur tot sluiting. De dalurenleden kunnen alleen het ochtend- en avondblok reserveren (uitgezonderd de avondblokken op zaterdag en zondag). De blokken zijn niet aansluitend, om te voorkomen dat vertrekkende en arriverende leden elkaar kruisen. En het geeft de gelegenheid om een extra schoonmaakronde uit te voeren.

Wanneer moet of kan ik reserveren voor toegang?
Zolang de huidige regels gelden, is reserveren voor alle momenten verplicht. Zonder reservering word je niet toegelaten.

Hoe werkt de toewijzing van plaatsen bij onvoldoende capaciteit?
Reserveren kan via het reserveringssysteem op de website. Reserveren kan slechts voor één blok per dag. Je kunt alleen een dag vóór de bezoekdag tot 18.00 uur reserveren. Je ontvangt die avond (het streven is vóór 21.00 uur) bericht of je kunt komen of dat het bad helaas vol is. Toekenning van een plaats in geval van teveel reserveringsverzoeken gebeurt op basis van loting. Het reserveringssysteem verricht deze loting automatisch. Je krijgt altijd bericht als je een verzoek hebt gedaan.  

Kan ik ook voor meerdere momenten reserveren?
Nee dat kan niet. Je kunt alleen een dag van tevoren reserveren voor 18.00 uur en alleen voor één tijdsblok. Wanneer je inschrijft voor meer tijdsblokken op één dag, worden je reserveringen automatisch verwijderd. We willen zoveel mogelijk leden de kans geven om te komen zwemmen, daarom kan je maar voor één blok inschrijven.

Mag ik zonder reserveren komen zwemmen?
Nee, zolang de huidige regels gelden, kan dat niet.

Kan ik naar het bad bellen om te vragen of er nog plaats is in een tijdsblok op die dag?
Nee. Dit kan niet. Als je niet hebt gereserveerd kun je niet komen zwemmen. Ook niet op de bonnefooi.

Zijn de kleedhokjes en de douches open?
Nee, zolang de huidige regels gelden zijn ze niet open.

Is de kantine open?
Ja, zolang de huidige regels gelden alleen om iets te kopen en mee te nemen.

Mag ik introducé(e)s meenemen die ook komen zwemmen?
Ja, maar alleen in het ochtendblok tot 12.30 uur. We willen op Het Baksche Ven in deze tijd een zo rustig mogelijke omgeving creëren. Het bezoekersaantal is aan een limiet gebonden om de RIVM richtlijnen te kunnen volgen. We geven hierbij voorrang aan onze leden. Het is daarom niet mogelijk introducé(e)s mee te nemen in de middag en avond.

Waarom mag ik in de daluren geen introducé(e)s meenemen?
We willen op Het Baksche Ven in deze tijd een zo rustig mogelijke omgeving creëren. Ook in de daluren. Door de RIVM regels is het bezoekersaantal aan een limiet gebonden. We geven hierbij voorrang aan onze leden. Het is daarom niet mogelijk introducé(e)s mee te nemen in de middag en avond. Het is wel mogelijk om niet-leden te introduceren tot 12.30 uur.