Veel gestelde vragen Corona

Waarom krijgt iedereen een kaart bij de toegang van het bad?
Uit gezondheidsoverwegingen geldt nu een maximum aantal leden dat tegelijkertijd op het bad aanwezig mag zijn. Om te kunnen bepalen hoeveel leden dat zijn, krijg je na het inchecken een kaart uitgereikt. Die lever je in bij het verlaten van het bad. Daarmee kunnen we bepalen hoeveel leden er op ieder moment aanwezig zijn.

Hoe wordt het maximale aantal leden bepaald?
Op basis van de ervaringen van 2020 laten de beheerders een maximum aantal leden per tijdsblok toe.

Waarom is voor drie tijdsblokken gekozen?
De tijdsblokken zijn van de opening tot 12.30 uur, van 13.00 tot 16.30 uur en van 17.00 uur tot sluiting. De dalurenleden kunnen alleen het ochtend- en avondblok reserveren (uitgezonderd de avondblokken op zaterdag en zondag). De blokken zijn niet aansluitend, om te voorkomen dat vertrekkende en arriverende leden elkaar kruisen. En het geeft de gelegenheid om een extra schoonmaakronde uit te voeren.

Mag ik zonder reserveren komen zwemmen?
Ja dat kan. De ervaring leert dat niet altijd alle tijdsblokken vol zijn. De beheerders zullen het maximum aantal leden dat tegelijkertijd op het bad aanwezig is goed in de gaten houden. Het kan dus zijn dat je niet wordt toegelaten. Ook zonder reservering moet je je aan het tijdsblok houden. 

Waarom zou ik reserveren bij minder goed weer?
Op de meeste dagen heeft het bad voldoende ruimte om alle leden die het bad willen bezoeken toegang te geven. Dit geldt zeker bij minder goed weer. Dus alleen als je voor 100% zekerheid gaat, kun je reserveren.

Kan ik last minute toch besluiten om met mooi weer naar het bad te komen?
Ja, dat kan. Je kunt altijd proberen zonder reservering naar het bad te komen. Je loopt op mooie en zonnige dagen het risico dat het tijdsblok vol is.  

Hoe werkt de toewijzing van plaatsen bij onvoldoende capaciteit?
Reserveren kan via het reserveringssysteem op de website. Reserveren kan slechts voor één blok per dag. Je kunt alleen een dag vóór de bezoekdag tot 18.00 uur reserveren. Je ontvangt die avond (het streven is vóór 21.00 uur) bericht of je kunt komen of dat het bad helaas vol is. Toekenning van een plaats in geval van teveel reserveringsverzoeken gebeurt op basis van loting. Het reserveringssysteem verricht deze loting automatisch. Je krijgt altijd bericht als je een verzoek hebt gedaan.  

Kan ik ook voor meerdere momenten reserveren?
Nee dat kan niet. Je kunt alleen een dag van tevoren reserveren voor 18.00 uur en alleen voor één tijdsblok. Wanneer je inschrijft voor meer tijdsblokken op één dag, worden je reserveringen automatisch verwijderd. We willen zoveel mogelijk leden de kans geven om te komen zwemmen, daarom kan je maar voor één blok inschrijven.

Kan ik naar het bad bellen om te vragen of er nog plaats is in een tijdsblok op die dag?
Nee. Dit kan niet. Wanneer je niet hebt gereserveerd, zul je zelf naar het bad moeten komen om te kijken of je op de bonnefooi kunt zwemmen.

Als ik om 12.00 uur arriveer, moet ik dan ook om 12.30 uur het bad verlaten?
Ja. Om 12.30 uur dienen alle bezoekers het bad te verlaten (en om 16.30 uur in de middag), ongeacht hoe laat je bent gearriveerd. Dus ook in het geval je net binnen bent, dien je te vertrekken. Plan op deze dagen de aankomsttijd dus goed.

Zijn de toiletten en de douches open?
Ja. De toiletten en douches zijn geopend. Volg de eventuele extra hygiëneregels van het personeel op.

Is de kantine open?
Ja. De kantine is open. We roepen iedereen op om ook hier de noodzakelijke afstand te bewaren. Betaal zo veel mogelijk met een bankpas, zodat de uitwisseling van contant geld tot een minimum beperkt blijft. 

Mag ik introducé(e)s meenemen?
Ja, dat mag in alle blokken. Kijk hier voor de afspraken rondom introduceren. 

Waarom mag ik mijn eigen stoel niet voor de overkapping, op de pieren of voor de sanitair blokken plaatsen?
We willen dat alle bezoekers voldoende ruimte hebben om naar hun plaats te lopen. En om de 1.5 meter afstand te kunnen waarborgen. Hierdoor zijn looppaden bepaald waar leden niet mogen recreëren. Dit is onder meer het terras voor de overkapping, de twee pieren en het terras voor de sanitaire ruimte bij het grote strand.