Zwemvierdaagse

8 juni t/m 12 juni was de derde editie van de Zwemvierdaagse georganiseerd door de activiteitencommissie.

Maandag en dinsdag stond er een koude wind en zijn zelfs vuurkorven aangestoken om de organisatie en de toeschouwers warm te houden. Toch startten 37 enthousiaste, stoere zwemmers. Alle leeftijden deden mee: een oma met kleinkinderen, vaders en moeders met (of zonder) hun zoons of dochters (jongste deelnemer, Fleur is net 7) en natuurlijk een aantal jongeren. Ondanks dat het helemaal geen wedstrijd was, was het toch leuk om weer net iets verder te zwemmen dan de dag ervoor. Sommigen waren snel en anderen deden er wel heel lang over voor ze weer terug waren bij de ‘jury’. Ze zwommen meer meters verticaal dan horizontaal. Eén moeder viel helaas af met een blessure en de laatste dag was de tijd iets korter door naderend onweer.

Statistieken:
* langste afstand op één avond 2200 meter (Boaz en Floris, net 11 jaar)
* grootste afstand 6800 meter (Boaz en Floris)
* totale afstand alle deelnemers 122.200 meter (dat is van Het Baks tot Alkmaar, of tot Düsseldorf in Duitsland of tot Luik in België).
Er waren zelfs zwemmers die vijf dagen kwamen zwemmen: dat loopt natuurlijk lekker op. Na afloop werden alle deelnemers verwend met een medaille, een certificaat met de behaalde afstand, een verrassingzak van Mars en een schitterende actiefoto.