Aan- of afmelden voor activiteiten kan alleen op het bad (kantine).

Overzicht activiteiten 2021 volgt in het voorjaar van 2021.

Opening seizoen 2020

Op 18 mei ging het bad weer open. Anders dan anders ging de vlag op 1,5 meter afstand in de mast. Kijk hier hoe dat ging.

We kijken uit naar een heerlijk zomerseizoen.


Yoga op het strand

Onder leiding van een ervaren yogadocent kun je iedere week genieten van een les yoga in de buitenlucht. De les is voor iedereen toegankelijk, ervaring met yoga is dus niet vereist. Het is handig om een matje of handdoek mee te nemen en gemakkelijk zittende kleding aan te trekken.

Wanneer: Iedere zaterdag van 10.30 tot 11.30 uur.  Als de yogaleraar afwezig is melden we dit op de website.
Voor wie: Voor alle geïnteresseerden.
Kosten: Kosteloos genieten.
Aanmelden: Het is niet nodig om je tevoren aan te melden. Doe gewoon gezellig mee!


Borstcrawl leren

Een reeks zwemlessen om de borstcrawl aan te leren of te verbeteren. Wendy Dorrestijn zal deze lessen geven. Je kunt je aanmelden voor de groepsles (maximaal 6 personen) op de zaterdag.

Wanneer: 10.00 uur voor gevorderden en om 11.00 uur voor beginners. De lessen duren ongeveer 45 minuten.

Voor wie: leden vanaf 15 jaar.

Kosten: geen

Aanmelden:  niet meer mogelijk, de lessen zitten vol.


Zwem-4-daagse

Kom vier avonden lang een voor jou geschikte afstand zwemmen. Het is geen wedstrijd. Je zwemt -iedere avond binnen de gestelde tijd- gewoon zoveel als je wilt. Na vier avonden zwemmen, krijg je een leuke herinnering cadeau. Ivm corona wordt de route aangepast, zodat iedereen de 1,5 meter afstand kan bewaren en veilig kan zwemmen.

Wanneer:  Van 6 t/m 10 juli 2020. Je zwemt telkens tussen 18.00 en 19.30 uur. Je hebt dus vijf dagen de tijd om vier keer te komen zwemmen.
Voor wie: Alle leden zijn welkom; we houden ons natuurlijk aan de richtlijnen die op dat moment gelden. Geoefende zwemmers gaan in het diepere gedeelte van het bad. De ongeoefende zwemmers plonzen in het ondiepe gedeelte van het bad.
Kosten: Kosteloos.
Aanmelden: Je kunt je tot 5 juli 17.00 uur bij het loket bij de ingang aanmelden. Als je je aanmeldt voor de zwemvierdaagse, dan hoef je niet meer apart via de mail te reserveren voor de avonden.


Volle maan zwemmen

Houd je van de mysterieuze weerspiegeling van de maan? Het Volle Maan Zwemmen is dan misschien iets voor jou. Het is een ervaring dicht bij de natuur waarbij Het Baksche Ven wordt verlicht door de maan.

Wanneer: zondag 2 augustus (22.00 uur)
Voor wie: Zwemmende leden vanaf 15 jaar. Maximaal 100 leden.
Kosten: Er zijn geen kosten aan verbonden.
Aanmelden: Je meldt je persoonlijk aan bij het bad.


Dauwzwemmen

De dauw hangt nog boven het stille water terwijl de zon net boven de bomen uit komt. Kom jij deze ochtend van de eerste zonnestralen genieten en daarna een heerlijk ontbijtje langs het water?

Wanneer: zaterdag 15 augustus
Voor wie: Iedereen die dit leuk en gezellig vindt.
Kosten: €3,00 per persoon (inclusief ontbijt).
Aanmelden: Aanmelden (en betalen) bij de kantine voor 14-8 (maximaal 100 deelnemers).

Bakschevendag

De Bakschevendag is de gezellige verenigingsdag voor al onze leden met tal van leuke activiteiten. We sluiten de dag zoals ieder jaar af met zeskamp, kanovaren, balletjes-loterij. Ook dit jaar zijn er weer veel prijzen te winnen.

Wanneer: nog niet bekend.

Bij een langere periode met mooi weer, kan het zijn dat Bakschevendag naar voren wordt geplaatst. We stellen je daar van op de hoogte via posters bij het bad, via social media en natuurlijk via onze website.
Voor wie: Kinderen en jeugd t/m 16 jaar
Kosten: Deze verenigingsdag is gratis.
Aanmelden: 


Jeugd-Visconcours

Ben jij tussen de 8 en 16 jaar oud en lijkt het je wel iets om een keer te vissen? Doe dan mee met het Jeugd-Visconcours! Onder leiding van ervaren vissers van de visclub van Het Baksche Ven neem je deel aan het concours. Na het vissen ga je lekker frietjes eten aan de waterkant.

Wanneer: nog niet bekend
Voor wie: Kinderen tussen de 8 en 16 jaar oud. Er kunnen maximaal 12 kinderen deelnemen.
Kosten: Er zijn geen kosten aan verbonden.
Aanmelden: Bij de kantine.


Natuurwandeling

Onder leiding van boswachter Peter van Wijk verkennen we de natuur rond het Baksche Ven.

Wanneer: vrijdag 11 september
Voor wie: Iedereen die belangstelling heeft. Per groep kunnen er maximaal 10 personen meelopen. Honden kunnen helaas niet mee met de wandeling.
Kosten: Er zijn geen kosten aan verbonden.
Aanmelden: Je moet je van tevoren bij de kantine aanmelden.