Aan- of afmelden voor activiteiten kan alleen op het bad (kantine).

Opening seizoen

Op zondag 28 april gaat de vlag om 14.00 uur weer in de mast en vieren we de start van hopelijk weer een heerlijk zomerseizoen. Dit jaar bestaat het bad 110 jaar! Om dit te vieren  kunnen kinderen/families gefotografeerd worden (tussen 14.00 uur en 16.00 uur).


Yoga op het strand

Onder leiding van een ervaren yogadocent kun je iedere week genieten van een les yoga in de buitenlucht. De les is voor iedereen toegankelijk, ervaring met yoga is dus niet vereist. Het is handig om een matje of handdoek mee te nemen en gemakkelijk zittende kleding aan te trekken.

Wanneer: Iedere zaterdag van 11.15 tot 12.15 uur. 1e les is op zaterdag 4 mei. Als de yogaleraar afwezig is melden we dit op de website.
Voor wie: Voor alle geïnteresseerden.
Kosten: Kosteloos genieten.
Aanmelden: Het is niet nodig om je tevoren aan te melden. Doe gewoon gezellig mee!


Borstcrawl leren

Een reeks zwemlessen om de borstcrawl aan te leren of te verbeteren. Wendy Dorrestijn zal deze lessen geven.  Je kunt je aanmelden voor de groepsles (maximaal 10 personen) op de zaterdag óf de donderdag.

Wanneer: zaterdag, vanaf 1 juni om 10.00 uur óf donderdag vanaf 6 juni om 19.00 uur. De lessen duren ongeveer 45 minuten (afhankelijk van het weer en de watertemperatuur).

Voor wie: leden vanaf 15 jaar.

Kosten: geen

Aanmelden:  op het bad of per mail via: beheerder@hetbakscheven.nl  Geef duidelijk aan op welke dag je de lessen wilt volgen.

Welness-ochtend

Een gezellige ochtend waarbij je kennis kunt maken met verschillende aspecten om lichaam en geest te verzorgen. Denk daarbij aan Aqua aerobics, Pilates, mindfulness, bootcamp. Zijn er nog leden die zelf een toepasselijke workshop willen geven dan zouden wij dat erg leuk vinden. Neem dan contact op met Renate (beheerder).

Wanneer: Op 15 juni  van 10.00 tot 13.00 uur.
Voor wie: Iedereen die hier belangstelling voor heeft.
Kosten: Voor slechts € 5,00 per persoon. Je krijgt dan ook een gezonde smoothie. Het kan zijn dat er voor een individuele behandeling een kleine extra bijdrage gevraagd wordt.

Aanmelden: Je kunt je tot 12 juni aanmelden en betalen bij de kantine.


Zwem-4-daagse

Kom vier avonden lang een voor jou geschikte afstand zwemmen. Het is geen wedstrijd, iedere zwemmer bepaalt zelf de afstand die hij/zij zwemt. Er zijn vijf verschillende afstanden nl. 50 meter/100 meter/200meter/500meter/1000 meter. Na vier avonden zwemmen, krijg je een leuke herinnering cadeau.

Wanneer:  24 t/m 28 juni. Je zwemt telkens tussen 18.00 en 19.30 uur. Je hebt dus vijf dagen de tijd om vier keer te komen zwemmen.
Voor wie: Alle leden zijn welkom!
Geoefende zwemmers gaan in het diepere gedeelte van het bad. De ongeoefende zwemmers plonzen in het ondiepe gedeelte van het bad.
Kosten: Kosteloos.
Aanmelden: Je kunt je aanmelden tot 24 juni 19.00 uur bij de kantine. Dit geldt ook voor de mensen die pas op dinsdag willen starten met zwemmen.


Dauwzwemmen

De dauw hangt nog boven het stille water terwijl de zon net boven de bomen uit komt. Kom jij deze ochtend van de eerste zonnestralen genieten en daarna een heerlijk ontbijtje langs het water?

Wanneer: Zondag 30 juni om 7.00 uur
Voor wie: Iedereen die dit leuk en gezellig vindt.
Kosten: €3,00 per persoon (inclusief ontbijt).
Aanmelden: Aanmelden (en betalen) bij de kantine voor vrijdag 28 juni (maximaal 100 deelnemers).


Volle Maan Zwemmen

Houd je van de mysterieuze weerspiegeling van de maan? Het Volle Maan Zwemmen is dan misschien iets voor jou. Het is een ervaring dicht bij de natuur waarbij Het Baksche Ven wordt verlicht door de maan.

Wanneer: 16 juli vanaf 22.30 uur.
Voor wie: Zwemmende leden vanaf 16 jaar. Let wel op: Om de veiligheid te garanderen, kunnen er maximaal 100 mensen deelnemen aan het Volle Maan Zwemmen.
Kosten: Er zijn geen kosten aan verbonden.
Aanmelden: Je meldt je persoonlijk aan bij het bad. We doen dit op een verantwoorde manier dus verwachten wij dat eenieder zich aan de spelregels houdt.

Jeugd-Visconcours

Ben jij tussen de 8 en 16 jaar oud en lijkt het je wel iets om een keer te vissen? Doe dan mee met het Jeugd-Visconcours! Onder leiding van ervaren vissers van de visclub van Het Baksche Ven neem je deel aan het concours. Na het vissen ga je lekker frietjes eten aan de waterkant.

Wanneer: Op zaterdag 17 augustus vanaf 14.00 tot 17.30 uur
Voor wie: Kinderen tussen de 8 en 16 jaar oud. Er kunnen maximaal 12 kinderen deelnemen.
Kosten: Er zijn geen kosten aan verbonden.
Aanmelden: Bij de kantine.


Bakschevendag

De Bakschevendag is de gezellige verenigingsdag voor al onze leden met tal van leuke activiteiten. We sluiten de dag zoals ieder jaar af met zeskamp, kanovaren, balletjes-loterij. Ook dit jaar zijn er weer veel prijzen te winnen.

Tevens is er een reünie van 88 jarig bestaan van TZV.

Wanneer: Geannuleerd vanwege slecht weer.Op zondag 18 augustus. Bij een langere periode met mooi weer, kan het zijn dat Bakschevendag naar voren wordt geplaatst. We stellen je daar van op de hoogte via posters bij het bad, via social media en natuurlijk via onze website.
Voor wie: Kinderen en jeugd t/m 16 jaar
Kosten: Deze verenigingsdag is gratis.
Aanmelden: Als je mee wilt doen met de zeskamp dan moet je je met een groepje van zes personen opgeven vóór zaterdag 17 augustus. Met de andere activiteiten mag iedereen spontaan meedoen.


Natuurwandeling

Onder leiding van boswachter Peter van Wijk verkennen we de natuur rond het Baksche Ven.

Wanneer: vrijdag 6 september om 10.00 uur én om 18.00 uur.
Voor wie: Iedereen die belangstelling heeft. Per groep kunnen er maximaal 10 personen meelopen. Honden kunnen helaas niet mee met de wandeling.
Kosten: Er zijn geen kosten aan verbonden.
Aanmelden: Je moet je van tevoren bij de kantine aanmelden.