Over Het Baksche Ven

De Tilburgse zwemvereniging Het Baksche Ven is in 1909 opgericht. Het Baksche Ven had bij het ontstaan het doel om ‘de zwemsport te promoten’. Leden van nu hebben allerlei redenen om naar het bad te komen: zonnen, lezen, spelen, genieten van de rust, anderen ontmoeten en lekker zwemmen in natuurwater.

Ben je benieuwd hoe het bad er vanuit de lucht uitziet? Kijk dan hier naar deze prachtige opname

Geschiedenis
Het Baksche Ven bestaat al meer dan 100 jaar. Er zijn leden die sinds enkele jaren lid zijn, maar er zijn er ook die al vanaf hun jeugd lid zijn en zijn opgegroeid zijn met het ven. Op de website van Lex Verhoeven vind je een uitgebreid artikel over de historie van het Baksche Ven.
Bezoek de website >

Fanatiek
Nog steeds is er een groep fanatieke leden die bij ieder weertype flinke afstanden zwemt. Ook worden er activiteiten zoals de zwemvierdaagse gehouden. Daarom is Het Baksche Ven gedurende het seizoen 76 uur per week geopend, weer of geen weer.

Aantal meter

De afstand van de rechterkant tot het 1e bankje is 97 meter en van het 1e naar het 2e bankje is 116 meter.

Leden
We willen garanderen dat onze leden gedurende alle dagen van het seizoen voldoende ruimte vinden om te verblijven. Omdat de accommodatie beperkt van omvang is, is er een maximum aan het ledenaantal gesteld en zijn er restricties gesteld aan het introduceren van niet-leden.

Lees meer Hoe word ik lid? of Introduceren van niet-leden